När tiden är inne.

Det finns en tid för olika saker och den senaste tiden har inte funnits för bloggen. Det har inte kännts särskillt lockande att blogga helt enkelt. Men nu. Jag blev sugen! Klickade runt lite grann på nätet och hamnade på lite olika intressanta bloggar. Ingenkännandet var hög. Herregud vad många tjejer det finns där ute som har en liten hemlig romantisk dröm om att få fixa hemma och att få baka. Jag älskar nämligen just det. Inredning är ett stort intresse vilket speglar nästan hela min vardag, både på jobbet och hemma. :) Det nästan kryper i fingarna på mig och det finns hela tiden något nytt att förbättra eller ändra på. Stackars Simon får stå ut med mycket han! Men han blir iallafall glad när mitt baksug slår till och det blir nybakade kanelbullar med ett glas mjölk en söndagskväll. Så illa är det inte riktigt. Han är också väldigt intresserad av inredning faktiskt. Men vi har ganska skilda åsikter viket ibland kan bli lite jobbigt. Jag tycker om när det är harmoni i rummet. Feng Shui som Simon säger är bara massa tjafs. Tur är väl ändå att jag ofta får som jag vill i slutändan.

Mina kära loppisfynd - två pinnstolar som påminner mig om barndomen. ♥


Målarskjortan är på!


Work in progress. Min man blev hungrig och lagade hellre mat än målade. Lovely!


Klaffbord fyndat på IKEA och ommålat + mina fina pinnstolar = Resultatet!

 

Nu är det bara lite hyllor och tavlor som ska upp också så är detta projektet i hamn. Vi har oturligt nog lyckats slarva bort vår borrmaskinsladdare... Får kanske muta min man med fler kanelbullar?

En liten till mig och en stor till mitt hjärta :)


Nu ska jag iväg och jobba lite. Ses i entrén på IKEA!


Att vara sjuk.

Var nästan lite mysigt i början eftersom jag och hjärtat helt plötsligt kunde ligga inne en hel dag och titta på film efter film tills vi nästan fick lite ligg-sårs-varning. Men det mysiga gick snabbt över till att vara långtråkigt och jag blev rastlös.. Febern dunkade i mitt huvud och rastlösheten kröp i kroppen. Ingen bra kombination alls.
Men det finns inte mycket annat att göra än att härda ut och vänta på att bli frisk! Har väl snart hostat upp allt vad inälvor heter, ätit upp allt vad skafferiet har att erbjuda och tittat på allt som går att se på tv. Then I'll be back in buisness!



Ett antal spenderande timmar framför denna...






Mamma har alltid sagt att man får äta vad man vill när man är sjuk.

Helgen var iallafall VERY GOOD. Jag hann med med mycket på kort tid, vilket säkert också var en liten anledning till att jag sitter här med min feber. Lätt att vara efterklok. I fredags när jag kom hem till lilla Sävedalen började jag och mamsen med en runda i matbutiken Prima. En ganska komisk upplevelse. Mamma har hoppat på en ny diet som går ut på att äta bananer, typ. Detta var ingen bra kombination heller. Min kära mor fick kortslutning i hjärnan och gick mest runt och plockade ner grejor i vagnen lite på måfå tills jag fick nog och beslöt att vi skulle gå och äta lunch. Sagt och gjort och med lite energi i kroppen var mamma min mamma igen! :)



Mamma helt lycklig att få äta mat efter sina "1 kg bananer om dagen".


När pappsen och min lilla bror kom innanför dörren var det dax att bege sig till Rågårdsvik och hälsa på lilla mormor. Hon fyllde 89 år igår. Helt sjukt egentligen vad pigg och glad hon är. Härligt att se! Min bror var inte riktigt lika nöjd med att hälsa på sin gamla mormor en fredagskväll så jag fick nöja mig med en snabbvisit på ca 2 h. Sen var det Rally hem och hetsdrickande av öl för Calles del och min tur att vara taxi. Syskonkärlek ♥



Grattis söta mormor!

Lördagskvällen var det jag egentligen hade åkt hem till. Jag skulle äntligen få träffa min saknade Caroline igen! Kvällen blev lika trevlig som jag hade förväntat mig och vi dansade, spelade spel och umgicks. Sedan avslutades kvällen på Sticky Fingers. :) Det är härligt med vänner som man känner att även ifall man har varit ifrån varandra under en lång tid och egentligen inte hållt kontakten jättebra. att den ändå finns där, vänskapen som aldrig rostar! Kärlek ♥





Not the best pic but there she is! :D

Tillslut. Mamma, jag vet att du läser detta. Tack för den goda maten och bidraget. Vad skulle jag göra utan dig? Jag älskar dig!


Ofrivillig ledighet.

Januari månad är väl inte den bästa månaden för alla företag precis. Inte för IKEA heller. Därför blir man utan tider och får helt enkelt passa på att göra annat som man annars inte hinner med. Men som ni alla vet kan Alice inte ligga på latsidan ändå. Sjukt vad produktiv jag har varit den senaste tiden. Jag förstår faktiskt inte riktigt själv hur jag får tiden att räcka till. Men tydligen går det!

Igår till exempel. Jag startade dagen med en mysig frukost framför nyhetsmorgon och med sällskap av både mitt hjärta och HD. Sen bar det iväg till SATS för en timmes svettande. Hemma igen. Finishmålning av väggarna som vi äntligen har valt att måla vita. Under tiden passade jag på att slänga in en tvätt och baka brownies (hur gick det ihop?!) Melodin från Askungen spelades upp i min hjärta "Vi ska sy och Vi ska sticka.... na na na na na na så ska vi sy modellen...." 

Sedan iväg på MIH future möte för att efter det spontanshoppa lite och sedan gå till torget och fylla på med nyttigheter i kylen. Väl hemma fick jag vara en hjälpande hand då mitt hjärta skulle sätta upp våra nya hatthyllor (som för övrigt var anledningen till att vi fick tummen ur och faktiskt satte igång målar projektet... Den gamla hatthyllan ramlade ner på grund av för hög belastning..) Resultatet blev faktiskt väldigt bra!



Ljus och fin hall!

Förra veckan var Henke Penke på besök. Gud vad jag saknat honom! Vi hade lite catch up time som avslutades lite knepigt. As usual. No more information. Underbart det är att man har vänner som verkligen förstår och som finns, alltid. I love you!

Till helgen väntar ett besök i Göteborg. Jag längtar redan! På lördag ska jag nämligen hem till Caroline, my American girl! Hon har varit borta i lite mer än ett år och har äntligen landat på svensk mark igen. Inte för att vara den som är den men.... Hur länge kommer hon stanna denna gången? Det är frågan. I love you tooo!

Och med det säger jag tack och hej och krya på dig till min lilla sjukling som ligger i sängen och är halvt döende. Snickersglass och massor av kärlek kommer göra honom frisk. Eller vad tror ni??

Tjingeling ♥


RSS 2.0