Ljus i vardagen.

Ikväll har jag haft mina EH-tjejer hos mig. (Ja vi saknade dig Sanda) Vi åt god Kines(Thai?!)mat och snackade gott. Det är sådant som gör vardagen lite lättare att ta sig igenom. Inte för att jag tycker att jag har så svårt att ta mig igenom veckorna ändå. Men ja...

Längtar till helgen väldigt mycket nu faktiskt. Är ledig och mamma kommer hit och hälsar på! Så himla mysigt!
Hoppas ni också ska göra något kul i helgen.

Finns det hjärterum - så finns det stjärterum ♥ myspys!

Lååång dag - men inte bara en vanlig dag!

För det är ju Simons födelsedag!! Hurra, hurra, hurra! Grattis (igen) min älskade andra hälft. :)
Började dagen med lite trevligt mingel på Frukostklubben som Marknadsföreningen i Helsingborg (www.mih.m.se) anordnar på fredagar kl 6.45-8.30. Det är en blandning av nätverkande, intressanta föreläsare och underhållning. Verkligen att rekommendera. Nu var det väldigt längesedan jag var där så jag kände att det var dax. Jag sprang på mig mentor, Lasse! Glad jag blev! Längesedan vi sågs också faktiskt.
Efter frukostklubben var slut fick vi chansen att få gå in och titta på en utställning av Helsingborgs stads konstsamling som tidigare har varit magasinerade http://hd.se/noje/2010/09/22/stor-utstallning-ger-lite-at-alla/. Sevärt verkligen!
Sedan var det dax att cykla hem till mitt lilla hjärta, göra en pannkakstårta och sjunga lite "ja må han leva". Sedan traskade han vidare för att luncha med sin kära mor och jag fick cykla till jobbet.
Nu sitter jag här i min underbara soffa och tittar på utbildningar. Distansutbildning kan det vara nåt? Hallenadå, vad ska det bli av mig egentligen? :)
Sova ska jag göra nu iallafall... Det blir en lååång dag imorgon med. Natti natti! ♥

Helsingboooooorg

Nu är jag hemma i min lilla etta på Södergatan 13 igen. Härligt! Var på ett väldigt konstigt humör igår och jag tyckte nästan synd om min trötta lilla Simon som fick stå ut med mig. No details but.... Jag är inte riktigt klok ibland. I know. Förlåter du min älskling?

Gothenburg in my Heart.


Känns alltid lite konstigt att komma hem. Hem till mamma och pappa, alla gamla vänner och alla gamla minnen. Så fort jag sätter foten här så flyger en känsla över mig som jag inte riktigt kan beskriva. Men det är en bra känsla. Min helg är snart slut och jag ska åka tillbaka till mitt älskade Helsingborg. Ja, älskade faktiskt.
När folk frågar mig hur jag har det så är det alltid "Trivs du i Helsingborg?" med en underton av "När kommer du tillbaka till Göteborg?". Ska jag vara helt ärligt så vet jag inte om jag kommer tillbaka. Mitt liv är i Helsingborg numera. Det är där jag bor, det är där jag jobbar, det är där jag festar och har kul med mina vänner och det är där jag har min älskade Simon. Så varför komma tillbaka hit egentligen? Jag älskar att komma tillbaka över en helg och få en dos av Göteborg men jag längtar tyvärr inte hem. (Bli inte besviken nu Millan... Du är välkommen till mig NÄR DU VILL!!)
Min helg har verkligen varit hur bra som helst. Jag har hunnit med lite av allt. En mysdag hemma i fredags med familjen, en bok och god mat. Skööönt att bara vara. Lördagen startade jag tillsammans med min bästaste Millan och hennes kille Fredrik med ett hårt spinningpass. Vilken deja vu känsla att vara tillbaka på Johanneberg gymmet. Kände mig nästan som 18 år igen.
Eftermiddagen spenderades på Avenyn med lilla mamsen. Vi hade fått 1000 kr var av min snälla pappa som vi fick köpa vad vi ville för (verkligen!?) Jag som för stunden är ganska fattig tyckte att det var väldigt trevligt och fyndade ett par nya skor och en fin höstjacka som jag haft i sikte ett tag men varit för snål för. Lovely!
Klockan 17 mötte vi upp våra bästa vänner Iréne och Millirutten. Vi gick och åt en god middag på en italiensk restaurang. Kombinationen mousserande vin och rödvin knäckte mig dock... Huvudvärk! Kl 19 skulle vi gå och se Mia Skäringer på Konserthuset. Höga förväntingar i luften. Tyckte tyvärr att det var en lite för djup föreställning för att se en lördagskväll. Läs boken istället!!
När föreställningen var slut var självklart inte kvällen slut. Partytime! Bollebygdsgänget. Haha so back in the daaaays! Men roligt hade vi. Festade på fjärde våningen med utsikt över AVENYN. Det är med stil det. Sedan rullade vi vidare och besökte min kära bror på Exet. Sjukt att jag aldrig varit där innan? Bra ställe!
Kl 4.00 dansandes näst intill ensam på Valands dansgolv inser jag att jag borde kanske åka hem.

Väl hemma stod en tallrik med två ostmackor, O´boy och en liten lapp på bordet. Jag älskar dig mamma ♥. En hög med framkallade fotografier från 90-talet gave me good memories och inatt sov jag som en prinsessa.

Detta blev ett långt inlägg. Men kanske ändå ganska kul att läsa? Jag vet inte. Jag skriver mest för mig själv. Det jag vill ha sagt iallafall är att jag är och förblir en göteborgare i mitt hjärta.

Massor av Kärlek ♥


Friends forever ♥


Som en liten slutnotis som ingen behöver läsa. Nu skulle jag egentligen gå och röstat. Men jag är klantig som vanligt och har glömt mina röstkort hemma. Don't hate me! Jag sympatiserar med Moderaterna ändå. :)

Much to do. No time.


Fan asså ibland hänger jag inte riktigt med i min egen planering. Men på något vänster lyckas jag (nästan) alltid hinna med allt i slutändan. I morgon åker jag till Göteborg. Innan dess hade jag tänkt att jag skulle hinna träna, städa, packa, jobba och kanske till och med pussa lite på Simon. Jag vaknade kl 6 när Simons klocka ringde. Det ösregnade ute. Hela min plan gick i kras. Jag hade tänkt träna först sen gå hem till mig och städa och sedan cykla till jobbet. Flexibilitet är ordet. Jag låg kvar till halv 8 i sängen, gick raka vägen hem till mig för att inse att lägenheten var ett bombnedslag. Nu två timmar senare är det fint igen och det har slutat regna det är dax att bege sig till gymmet illa kvickt!

Igår var en mysig dag. Ledig. Hann med mycket då med faktiskt. Gick en stormig promenad med Charlotte och hennes lilla söta Olivia för att avsluta med en mysig fika. Kvällen spenderades tillsammans med ♥ och goa Sanna & Rikard, lite god mat på haket och häng på Moghwai(!?). Mer sånt i vardagen!!

Nu har jag plötsligt lite bråttom...!

Ha en bra helg allesammans. Det ska jag ha iallafall!



Förresten! Fick min lampa att lysa igår. Alldeles på egen hand! (bytte kontakt) Lite stolt faktiskt ;) Fin va?


No more Campus Helsingborg.


Ja vad ska jag säga...? Det var nog inte meningen är min ständiga förklaring på allt som inte riktigt går som jag tänkt mig från början. Jag hoppade av Service Management programmet i våras eftersom jag tappade motivationen helt. Jag ville byta inriktning och läsa Retail istället men det var lättare sagt än gjort tydligen... Det gick av principskäl inte att byta två veckor in på kursen. Inte heller läsa in kursen på något sätt.. allt var helt enkelt OMÖJLIGT. Efter många om och men, sömnlösa nätter och mycket ångest bestämde jag mig för att hoppa av. Men inte helt utan jag sökte om till höstens intagning. Nu är det höst. Jag har varit reserv men tänkt att detgör inte så mycket eftersom jag "bara" ska läsa en kurs till våren. Igen, lättare sagt än gjort... Var på Campus igår för att prata med syon om hur det gick med intagningen. Fick svaret: "Tyvärr vi tog in de sista reserverna för en vecka sedan. Vi har dessutom ändrat på Service Management kursen vilket innebär att du måste läsa om vissa delar av den för att kunna läsa vidare... BLA BLA BLA... Så du får söka till nästa år om du vill komma in." Jag säger bara.... TACK OCH HEJ! Varför ska det vara så svårt att kommunicera och ge rätt information!? Det är konstigt tycker jag.... Men som sagt. Det var nog inte meningen.


Kort uppdatering!


Eftersom jag börjat blogga igen så tänkte jag att jag måste ju kanske uppdatera ibland så ni som läser har något att läsa... haha!

Det regnar ute. Men vad gör det? Jag har precis tvättat klart min tvätt som jag inte kunde tvätta i Söndags eftersom jag missuppfattat mig själv och inte bokat Söndag utan idag, Tisdag. Men nu är det gjort! Skönt att ha rena strumpor, lakan och trosor igen! (Fick faktiskt sätta på mig Simons kalsonger igår.. då har det gått förlångt....! haha) Jag har faktiskt varit duktig och städat lite och har just nu ett brödbak i ugnen. Mumma!

På fredag kommer jag hem till Göteborg för en lite helgvisit. På tiden. Längesedan nu! Ska bli världigt mysigt faktiskt. Mamma har bokat en extra biljett till mig till "Dyngkåt och hur helig som helst!" med Mia Skäringer på stadsteatern. KUL! Jag (och Simon) läste boken på Kreta i våras och det var nästan som att läsa mina egna skrivna rader. Hennes liv är väldigt hej och hå och upp och ner. - Likt mitt många gånger. :)

Nu ska jag klä på mig och göra mig redo för ett besök på Campus KICK OFF 2010. Sen är det jobb 13-20.45. Så har ni vägarna förbi; Kom och ät korv! :)

Ha en bra dag för det ska jag ha! ♥

Lediga dagar


Det är så himla skönt att ibland bara vara ledig och inte behöva göra något speciellt, inte passa några tider och bara få ligga i sängen ända tills samvetet säger "stopp ut och rör på dig kvinna!" Idag har varit en sån dag. Jag vaknade i morse med min älskling vid min sida. Han kom instampandes runt 4 tiden inatt och skulle gå till skolan kl 9. Härligt att bara få vakna brevid honom iallafall. :) Jag låg kvar i sängen, gick runt och mysslade och gick sedan iväg på en mysig lunch med the girls who made my world i våras när saker och ting inte riktigt gick som på räls, Julia & Maria (Vi saknade dig Elin).

Igår var en väldigt skön dag den med. Jag startade dagen med en låååång promenad för att sedan ladda upp för ridning. Jag fick nämligen följa med min jobbkompis och rida hennes häst. Herregud vilken skillnad på ridning! Jag är verkligen nybörjare i jämförelse! Hon satt som en gudinna i sadeln medan jag mest skumpade runt och kämpade för att hålla mig kvar. Jag som själv har tyckt att jag var så himla duktig! (ovanligt...) Roligt var det iallafall. Hoppas på fler gånger :).

Direkt efter ridningen var det dax att hämta lilla Ellen på dagis för första gången. Så härligt att se hur en så liten människa bara lyser upp när hon får syn på en. Konstig känsla att gå runt med någon annans barn faktiskt. Det drar självklart tankarna till hur det kommer bli att ha sina egna.. Men DET får dröja ett tag till. Jag får nöja mig med att öva så länge.

Kvällen spenderades på Café Viva med lite kaffe, vin, nachos och trevligt sällskap! Underskatta aldrig dina vänner, någonsin. ♥

Ikväll blir det pizzabak och syjunta här hemma i min lilla lya. Mysigt värre!

Tjing! ♥



Jag och söta Olivia på café Viva. Helt naturligt snygga!
 (bild tagen från www.catchme.blogg.se)


Hem ljuva hem!


Det känns skönt att komma hem, hem till mig. Sedan i Söndags då jag gick hem till Simon för att söndagsmysa så har jag inte varit hemma. Måndag morgon var det hårdträning som gällde för att sedan jobba ända tills det blev så mörkt att jag inte vågade cykla hem helt ensam (eller orkade?.. Sak samma!). Jag tog iaf. bussen hem till Simon. Känns faktiskt lite konstigt att åka hem fast inte hem. Hem till Simon var ju trots allt hem för inte så längesedan... Men det jag skulle komma till var att hem nu verkligen känns som att komma Hem. Jag trivs. Jag blir lugn och känner mig glad av att öppna dörren till min lilla etta där min mysiga soffa bara står och väntar. Tända några ljus och dricka lite thé. Mysigt!

Idag har varit en lååååååång dag. 9-19 har jag stått i kassan och sålt korv, korv, korv och lite till korv och glass, glass, glass och lite pizza här å där till hungriga gäster så nu är det snart dags att krypa ner under mitt duntäcke och läsa min nya bok och sova som en prinsessa. Det är vad man gör hemma när man inte äger en tv..... Bra eller dåligt? I don't know yet. Hösten och vintern kan bli svår! ;)

Sov gott my friends! ♥



Två mysiga bilder som inspirerar mig just nu. Don't you like the first one Sanda? ;)



Ääääälskar när träden ser ut såhär. Så vackert!



Söndagsmys

Lördagsmys igår helt ensam med nybakt bröd och en mysig film. Skönt. Bakade ett bröd som jag köpt på Lidl. Halvfabrikat men JÄTTEGOTT! Verkligen ett tips. Tyskt lantbröd med surdeg 2 limpor för 3.90 kr. Endast tillsätta vatten. :)

Idag har jag jobbat en liten stund och strosat runt på Väla. Cyklade extra lååångsamt hem och njöt verkligen av det fina vädret. Jag älskar faktiskt denna tiden på året. När sommar närmar sig höst. Solen lyser på ett speciellt sätt och det börjar bli lite kallare. Lovely!

Ikväll ska jag hem till <3. Vi har en date kl 18.00. Mysigt faktiskt! Har inte sett honom sedan i torsdags. Börjar bli dags nu! Det har gått två dagar för länge.. :) Så... ikväll blir det Söndagsmys.

Ha en trevlig Söndag ♥

Ingen bra idé alls..

Att sova 4 timmar och sedan upp och jobba. Men jag ÄLSKAR dansa! Ersatte dagens träning med en timmes sömn. Nu är jag pigg igen och ska iväg till Bara Vara på trevlig tjejmiddag. Tjing!

ser hyffsat pigg ut nu iaf :)
Ser ganska pigg ut iaf. :)



En dag som kommer att gå till HISTORIEN!


Trampade på min cykel 06.30 till IKEA för att hinna vara med på frukosten som serverades klockan 7. Idag har varit en speciell dag. Dagen med stort D och som har varit väldigt efterlängtad. Jo, idag öppnades dörrarna in till det nya IKEA-varuhuset i Helsingborg och självklart vill man vara med heeeeela dagen.

Kl 9.30 stod jag omklädd och redo att klappa in de första kunderna som klev in genom dörrarna (jag gjorde detta på min fritid.. jag vet!?). Det var himla häftigt att få vara med där faktiskt. En sån känsla det måste vara att bli mött av minst 300 anställda som står och jublar och klappar händer. Nästan på gränsen till lite sjukt faktiskt?

Efter nästan en timme, och två avdomnade händer senare var det dax att få ta del av denna känslan. Jag shoppade loss helt enkel. Det slog mig igen hur billigt och bra IKEA är! Jag tyckte att jag stoppade ner grej efter grej i kassen ända tills jag axeln höll på att gå av. Men ändå blev det BARA 358 kr. Prisvärt?!.... JA!

Efter varvet i huset kände jag att jag behövde lite IKEA-paus så en kaffe i solen en timme gjorde gott innan det var dax för mig att ställa mig i kassan i vår nya Swedish Food Market. Och ja.. Man kan ju inte påstå att vi inte hade något att göra iallafall... TJO vad tiden gick snabbt! Vips så var klockan 20.30! Nu ligger jag här i soffan hemma hos Simon med benen i vädret. Lite smått stolt över att jag faktiskt fick vara med och öppna ett helt nytt IKEA varuhus. Och inte bara stolt över det, utan också för mig själv. Jag är ju trots allt "grym på jobbet". ;)

http://hd.se/skane/2010/09/01/flygande-start-for-nya-ikea/

Med det avslutar jag nu och går och lägger mig. My energy is finito. Natti ♥


RSS 2.0