JUL, jul, Jul. Är det kul?

Nu är det JUL igen om det var någon som kanske hade missat det?

Med risk för att låta bitter. Men jag har faktiskt en liten hatkärlek till Julen. Jag tycker att det är mysigt med alla tända ljus och snön som ligger vit utanför fönstren och den underbara stämningen, det njuter jag av. MEN allt runt omkring.... Julklappar, julkort, julmat, släktträffar, förväntningar och stress, stress, stress. Det gör mig bara förbannad! Jag kan liksom inte förstå själva grejen med julfirandet. Alla ska helt plötsligt bli duktiga och extra snälla och det kokas kolor, bakas pepparkakor, äts massor av mat och godis, och det ska köpas julklappar som man egentligen inte har råd till.. VARFÖR?? Det är som en enda stor bomb som tänds på lagom till första advent och sedan tickar sig igenom hela december för att SPRÄNGAS på julafton. Bokstavligt talat. Julafton är dagen så det bråkas mest och det sprängs massor av förhållanden i de Svenska hushållen, det är då man spränger magen, det är dagen man spränger alla förväntningar som byggts upp under nedräkningen av de 24 dagarna... Jag säger inte att det är varken positivt eller negativt, ni får själva avgöra, men jag vill bara att alla får sig en liten tankeställare. Vad är det egentligen vi firar? Från början var det ju Jesus födelse. Men jag tror nog att det har blivit lite bortglömt på vägen. Nu för tiden är Julen en tid för kompensation för förlorad tid. För visst är det så? Vi hinner ju aldrig umgås med varandra längre. Tänk på det..
Jag ska inte säga att jag inte bakar pepparkakor, äter julmat, köper julklappar och har höööga förväntningar, för jag gör precis som alla andra (och till och med lite extra kanske!?). Men jag vill bara sätta ner foten och säga STOPP! Så nu önskar jag dig en riktigt God Jul. Jag hoppas att du firar den tillsammans med människor som du tycker om. Det ska jag göra i alla fall! (Mina föräldrar kommer hit till mig i Skåneland och vi ska fira tillsammans med mitt hjärta och hans familj ♥)
GOD JUL!!


Ps. Jag skickade inte ett enda julkort till er, mina vänner, i år. Jag köpte istället en toalett för pengarna till en uppbyggnation av en stad i Indien. Tänkvärt! http://www.lakarmissionen.se/portal/page/portal/lakarmissionen/Webaidshop

Har man ingen stor lägenhet får det bli en LITEN julgran... Ingen jul utan gran! ;)

Some update här i snöstormen

Puh! Idag är jag ledig. Min enda lediga dag denna veckan.
London var perfekt. MEN GALET MYCKET FOLK! Jag rekkommenderar inte att åka dit under julrusningen. Varenda kvadratmeter var helt full av folk och ett tag var det nära en riktig freak out! Men lite shopping orkade vi med och en dagstur till underbara Brighton. Mysig shopping bland "lanesen" och en middag hemma hos familjen Balthazor, min värdfamilj från tiden där för tre år sedan. Gud vilka minnen. Känns som om det var igår. Vi fick testa på en traditional Sunday roast med Ammelis kompis Karin och min kompis Maria som jag  och Henrik träffade i Australien. Wzup Braw! (internt?!) Lite klubbande hann vi med också. Last night in London hamnade vi på ett riktigt kändis ställe och dansade tills vi hade ont i fötterna... Kort och gott. Det var en perfekt resa men det är alltid skönt att komma hem.


En ovanligt tom tunnelbaderulltrappa

Love this pic.
Christmasmarket i Hyde Park


En och annan Starbuckskaffe blev det....
Sunday Roast i Hill Hurns

Londoooon baby!

Yesss! Tiden har verkligen bara rusat iväg sedan jag skrev inlägget om att jag hade flera roliga saker att se fram emot under hösten. Då menar jag RUSAT iväg! Först var det Stockholm med mitt ♥, sen var Millirutten här på besök och nu.... Det har redan hunnit bli December och time for LONDON!

En riktig tjejhelg ska det bli med massor av galenskaper, shopping i massor och catching up with good old friends :) Helt enkelt alldeles, alldeles underbart! Vi åker imån kl 3.50 mot Köpenhamn och kommer hem igen lagom till lussefirandet på måndag. See you then!
Ha det bra för det ska jag iallafall ha! :D
London för ca 3 år sedan. Classy. :)



Good memories... En bildserie tagen av My Rosmark föreställande mig som äter bakadpotatis. Artwork.
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=15260480014&set=t.642050261&pid=1754524&id=734200014

Lovely vinterdag.

Jag har bestämt mig. Jag har satt mål för mig själv. Ett av dom är att jag ska PRIORITERA det som är viktigt för mig själv. Ett av målen är att jag ska börja rida igen en gång i veckan (igen). Ingenting ska stå i vägen! Jag blir ju glad av att få rida! Onsdagar kl 10.00 är jag härdanefter i stallet. Utan telefon. Idag var första gången. Hoppning. Jag måste erkänna att jag var lite nervös. Men det brukar alltid gå lite bättre då :) Det gick jättebra!

Lite bilder från dagen.
Redo för lite äventyr!


Min söta (STOOOORA) häst, Sinus!

Söt liten kisse inne i sadelkammaren.


Har gått några dagar sedan jag uppdaterade bloggen. Tänkte faktiskt passa på att visa er lite bilder från i Söndags också. Hade en riktigt mysig och galen kväll med glögg, pepparkakor, lussebullar och ett målmedvetet (alla delar gick i princip sönder... men ingen gav upppepparkakshusbyggande! Enjoy!


Adventsmys


Pepparkaksbakningen sätts igång efter några koppar glögg...

Man ska vara noggrann så att allting passar ihop. "15 x 30 cm blir bra"
Koncentration på HÖG nivå.
Halvfärdigt. Veranda och panoramafönster. Bara badtunnan och feta grisen som saknas. :)
Vi håller minen uppe trots halvt tak och varmt socker på fingrarna.

TA DA! :)

RSS 2.0