Ledig dag i skogen.

Solen strålade och jag hade inga planer alls för dagen. Skönt! Fick med mig Mikaela ut i skogen. Hon som arbetar på Naturkompaniet och som är en biten skogsmulle. Perfekt! Vi vandrade och vandrade och helt plötsligt tog stigen slut. Upp och ner i träskmark, genom tätskog och (nästan!) inbrott genom en kolonilott senare hittade vi tillbaka till stigen.
Vi kom på att man kan jämföra livet med vårt lilla snedsteg. "Vi vet vart vi ska men vägen dit är inte helt rak utan mer upp och ned."
Hoppas allt är bra med er!
Fin utsikt över Jönköping

Ett jädrans tjöööt.

Någon som missat att det är kanelbullensdag idag? Naaae skulle inte tro det. Idag är det inte tillåtet att banta, idag ska man äta kanelbullar, idag kan man köpa tre för två, idag firar vi vadå egentligen? En kanelbulle. Haha det är lite töntigt egentligen men jag förstår ändå den underliggande anledningen till varför vi firar just kanelbullen. Den är ju svensk!

Igår från kl 16 till 2 inatt var jag med ett gott gäng på IKEA Jönköping och hjälpte till att bygga inför julen. Kändes också lite konstigt.. Jul nu? Det är ju inte Jul förrän om nästan 3 månader! Men man ska väl börja i tid... Iallafall började jag och Lollo prata om traditioner och hur viktigt det är. Hon är en riktig julälskare och håller på traditionerna. Hon gör fortfarande en liten julkalender till sin dotter som snart fyller 18 år. Härligt tycker jag! Jag älskar Julen och allt som hör till. Hon också och vi gick runt och brast ut i "Ooooh vad fin" eller "titta den här skulle vara så fin under granen!". Efter hårt slit i några timmar kom vår chef med lite energi. Vad tror ni det var? Kanelbullar!
Jag tycker att det är viktigt att hålla på traditioner eftersom det är dom som skiljer oss åt i världen och det är traditionerna som gör oss till svenskar. Men jag tycker att det är tråkigt när allt ska gå till överdrift... Tänk ifall vi tröttnar på att fira jul bara för att det är ett sånt jädrans tjööt??
Tänk på det du.

Här är mitt kanelbullensdag-bidrag som jag bakade i söndags ;)



Mmmmmmmmmåndag!

Drog mig liite i sängen i morse. Skönt! Idag ska jag jobba natt för första gången i mitt liv. Om man kan kalla att sluta kl 2 för att jobba natt? Jag ska hjälpa till att bygga inför julen på IKEA. Roligt! Jag var med i Helsingborgsvaruhuset och byggde inför sommarsortimentet också. Alltid roligt att få göra något annat på jobbet. :)
Snart kommer min goa vän Katerina på en liten mellanlandning och depåfyllnad innan hon fortsätter sin resa mot Stockholm. Mysigt!

Ha en bra vecka!
Ni har väl inte missat? Superstar Alice Hagberg! ;)
http://livethemma.ikea.se/node/24881

Bulle i ugnen

Eller snart i magen.. bokstavligt talat! Inget annat om ni tror det (mamma du behöver alltså inte vara orolig!)
Idag har jag haft en sån där mysig söndag som man kan längta efter ibland mitt i allt stök och stress. Vi låg kvar i sängen till klockan var 11 åt lite prinsesstårta som förätt till frukosten och sen har vi bara myst. Behöver ta igen sig lite efter all flytt och allt nytt och alla människor som hälsat på och allt ROLIGT vi faktiskt haft. Skönt att "baaara vaara lite".
Jag har bakat bullar http://xn--emmaskk-f1a.se/2009/10/leilas-kanelknyten/. Har inte smakat än men det är myyyycket smör i så det kan ju inte bli fel! Har precis vart och tränat så jag "förtjänar" till och med en! :)

Hittade dessa söta matlagningsörterna på NETTO för 39 kr/ 3 st. Now I just have to be patient and wait.......

Som jag skrev tidigare idag så är jag tillbaka på "ruta ett" igen med mina planer. Detta innebär såklart att det smids massor av nya planer, bra och dåliga. Perfekt en söndag som denna. Jag tänker mig kanske en karriär inom konstvärlen? Måla tavlor kan väl inte vara så svårt? Eller varför inte bli sjukgymnast? Eller jag kanske ska starta något eget?... Tankarna är alldeles för många så jag slutar helt enkelt. Brukar bli bäst då.


Ha ett trevligt slut på denna veckan och en bra start på den nya! :)


Det blir aldrig som man har tänkt sig..

.. Lika bra att sluta tänka sig helt enkelt!
Nu sitter jag i köket i vår nya lilla lägenhet på Värnamovägen 2A i Jönköping. Simon ligger och läser i sängen. Det är molnigt ute. Vi är lediga.
En hel månad har gått sedan jag packade bilen till bristningsgränsen och lämnade Helsingborg lika gråtande som himlen var den dagen. Men jag hade en bra känsla i magen. Jag var påväg mot nya utmaningar! Jag var påväg mot ett helt nytt liv där jag och Simon skulle ha mer tid för varandra, där vi skulle bygga en framtid ihop, jag skulle börja plugga till våren. Allt var planerat i mitt huvud.
Det började bra. Jag fick jobb på IKEA, Simon hämtade ut sin nya fina bil, vi packade upp vårt liv ur alla lådor och flyttkartonger och sakta men säkert byggde vi vår borg. Men så hände nåt. Jag fick ett brev hem från Högskolan i Jönköping som förklarade att de inte ska driva det program jag sökt till våren pågrund av bristande kompetens och av ekonomiska skäl. Jaha! Vad ska jag göra nu då? Det här var ju min plan!
Jag blev lite knäckt en stund men som alltid är det bara att hoppa på hästen igen och rida vidare! Sluta planera, bara göra, bara leva och viktigaste av allt....
Följa mitt hjärta!



Nu tänkte jag baka lite kanelbullar som jag även gjort i förra inlägget.. haha!

Ha en bra söndagseftermiddag!♥



RSS 2.0